Realitat Augmentada aplicada al sector del Mobiliari PDF Imprimeix Correu electrònic

El 17 de juny de 2010, dins el marc del Fòrum Tecnio (organitzat per ACC1Ó) i al qual va assistir un tècnic de CENFIM, el VTT Technical Research Centre (Finlàndia) va mostrar diversos projectes innovadors entre els quals es va destacar un projecte de Realitat Augmentada aplicada al sector del mobiliari

 

La Realitat Augmentada (RA) representa la superposició d'objectes virtuals a la vista de l'usuari en un entorn (imatge o vídeo) real, proporcionant una tecnologia innovadora per a la visualització, que té una àmplia gamma d'àrees d'aplicació. En l'actualitat, l’enfocament de recerca de VTT Technical Research Centre és en les àrees d’arquitectura, construcció i disseny d'interiors, així com aplicacions industrials en centres de producció.

 

En aquest projecte, el VTT ha estat capaç de processar vídeo i imatges complexes RA per a plataformes mòbils de baix nivell, com telèfons amb càmera, en què la potència de processament i ample de banda de transmissió són recursos escassos.

 

Els projectes de recerca més recents d’aquest centre es relacionen de manera més general amb aplicacions de realitat mixta, incloent contingut creat per usuaris, i dirigit a implementar la tecnologia desenvolupada a la vida quotidiana de la gent comú.

 

És destacable que els fabricants de mobiliari per a la llar d’aquell país ja editen els seus catàlegs amb un codi que l’usuari pot imprimir i situar en el lloc adequat de la seva llar per a després de prendre la corresponent fotografia i descarregar-se de la plana web del fabricant els models virtuals, triar el mobiliari que més s’adapti a les seves necessitats.

 

CENFIM ja ha posat en marxa un procés d’exploració i ha programat visites a entitats que desenvolupen aquesta tecnologia per a estudiar la possibilitat i viabilitat d’implementar-la a les empreses catalanes del sector del mobiliari.

 

{Més informació}