Desenvolupament del Bioprocell, un nou material amb aplicacions al sector del moble PDF Imprimeix Correu electrònic

 

El Biprocell és un nou material desenvolupat per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) a partir de residus de paper i cartró i que té les característiques de ser lleuger, porós, impermeable, resistent i aïllant. Aquestes propietats li possibiliten ser utilitzat com a material per a la construcció, embalatges i mobiliari.

 

 

Els investigadors de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) han desenvolupat un nou material aconseguit per procés biotecnològic a base de residus de paper i cartró.

 

Pel seu caràcter modelable, ignífug, porós, impermeable, resistent i aïllant, i amb la possibilitat de millorar aquestes propietats mitjançant processos industrials simples, el Biprocell és ideal com a substitut ecològic de molts materials de la construcció: aïllants acústics, panells de fibra de fusta, altres derivats de la fusta i plaques de cartró-guix. A més a més del sector de la construcció, també es preveuen aplicacions d'aquest nou material a la indústria del moble, de l'embalatge i afins.

 

Amb la idea de portar aquest nou producte fins la fase de producció industrial, l'empresa Nedys pretén liderar un grup de treball format per diverses empreses de diferents sectors amb l'objectiu de produir Biprocell com a matèria primera per a ser utilitzada en aquests sectors, el desenvolupament d'aplicacions a altres sectors i la posada a punt amb la UPC de derivats amb propietats millorades.