El mercat del moble a Marroc: actualització de la situació del sector del moble al país alauita PDF Imprimeix Correu electrònic

El país avança cap a la modernització amb notables taxes de creixement (3,4% per al segon semestre de 2010), estabilitat macroeconòmica i considerables millores de la productivitat i competitivitat, com a conseqüència d'importants plans d'acció.

 

Això el converteix en un mercat atractiu per al moble, tant per al client final (especialment nivell alt, una minoria urbana i elitista) com per a ús col·lectiu (hotels, edificis públics, ...).

 

La baixada aranzelària també té efectes positius sobre els intercanvis comercials.

 

Marroc és el principal destí de les exportacions d’Espanya a l'Àfrica, essent el seu segon país proveïdor, després de França.

 

Ha signat acords de lliure comerç amb múltiples països: EUA, amb els països àrabs, amb Turquia i en prepara de nous amb diversos estats del sud d'Àfrica, permetent que sigui una important plataforma de producció i d'exportació a aquests països destí.

 

El més interessant per a la indústria del moble és l’Acord d'Associació UE - Marroc, que atorga un tracte preferencial a les empreses europees i preveu una progressiva reducció aranzelària per als seus productes, que culminarà el 2012.

 

Els aranzels que suportava el sector del moble eren molt elevats. Això dificultava el complet desenvolupament del potencial que suposava per a Espanya un mercat creixent com el del nostre veí magrebí. Durant aquests darrers anys, han baixat fins al 7% actual.

 

Cal esmentar que durant l'any 2009 els principals proveïdors de mobles de Marroc són Xina i França, seguits d’ Espanya, Itàlia i Malàisia.

 

A això s'hi afegeix la decidida aposta de les autoritats marroquines per impulsar el desenvolupament del sector turístic, un dels pilars del creixement econòmic del país. Aquest 2010 va culminar el Pla Visió 2010 i en breu està previst que es llanci el Pla Visió 2020, que portarà noves oportunitats, ja que l'impuls al sector turístic i hoteler representa noves oportunitats de negoci per al sector del moble.

 

Una altra oportunitat és el RÈGIM DE PERFECCIONAMENT ACTIU, que permet importar mercaderies no comunitàries, amb suspensió de drets i impostos a la importació, per ser reexportades una vegada perfeccionades. Aquesta és, potser, una de les oportunitats de negoci més interessants.

 

{Més informació}