El mercat de l'obra pública a Marroc PDF Imprimeix Correu electrònic

El sector de la construcció i les obres públiques és fonamental en aquests moments per a l'economia marroquina. L'any 2009 la contribució d'aquest sector al PIB de Marroc va ser de 5,6%, i dóna feina a més del 6% de la població activa total.

 

El creixement del sector i el suport governamental (Pla Azur i Visió) obren grans oportunitats per a l'equipament d'espais d'ús col·lectiu de les ewmpreses del sector del moble.

 

Un altre exemple és el Pla Renovotel: L'objectiu d'aquest pla és la renovació i modernització d'hotels a través d'una sèrie d'incentius al finançament.

 

En concret, interessa la seva repercussió en el sector turístic: construcció d'estacions balneàries, increment de la capacitat hotelera per acollir a nous turistes, segon habitatge per a estrangers i mercat domèstic.

 

A finals de 2010 molts dels eixos previstos dins del Pla Azur i Visió no s'han complert. Per exemple, dins del pla Azur, de les sis estacions balneàries només s'han arribat a realitzar dos.

 

Malgrat tot, està previst que es llanci un Pla Visió 2020 per continuar amb el desenvolupament turístic i amb la tasca iniciada deu anys enrere, la qual cosa mostra la determinació del govern per modernitzar el sector.

 

Cal destacar la creació de noves ciutats capaces d'absorbir a les multituds aglutinades a les perifèries de les grans concentracions urbanes.

 

Les empreses públiques s'han encarregat d'urbanitzar els terrenys i d'adjudicar a través del sistema de licitació amb un plec de condicions que imposa la construcció d'un gran nombre d'habitatges de tipus econòmic. Per als promotors d'aquest tipus d'habitatge s'han concedit igualment grans avantatges fiscals. Tot això, unit a les inversions en infraestructures com ports, aeroports, etc, crea una forta demanda d'equipaments d'on poden sorgir oportunitats per al canal contract.

 

CENFIM organitza diverses activitats per introduir-se al mercat marroquí, com missions comercials o un showroom destinat al canal contract.

 

{Més informació}