La Confederació Catalana de la Fusta i el Departament d’Ensenyament sumen esforços per impulsar la Formació Professional Dual a Catalunya. Signatura d'un conveni de col·laboració. PDF Imprimeix Correu electrònic

 

En ocasió de la celebració de l’Assemblea General Anual de la Confederació Catalana de la Fusta, celebrada el dia 11 de juny a la seu de COELL, a Lleida, s’ha signat un conveni de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a promoure els cicles formatius de la família professional de fusta, suro i mobles.

 

Imatge de la jornada

Els avantatges de la Formació Professional Dual rauen en el fet que la relació de l’estudiant amb l’empresa és de contracte de formació i/o beca salari, ambdues retribuïdes; es recupera la figura de l’aprenent; la formació és reglada en bona part per l’empresa i les pràctiques a l’empresa ocupen el 33% del programa formatiu. Així mateix, l’aprenentatge es fa en un entorn laboral que fixa una major vinculació i coresponsabilitat amb l’empresa; es millora la qualificació, la motivació i el desenvolupament personal dels joves que inicia la professionalització i que l’alternen amb la formació en un centre educatiu. A més, hi ha més possibilitats d’una contractació futura a l’empresa.

 

L’esdeveniment ha comptat amb la presència del director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Sr. Melcior Arcarons Rua; Sr. Ramon Gabarró Taulé, president de la Confederació; Sr. Josep Navio Prieto, president de l’Associació de Girona i vicepresident 1r. de la Confederació; Sr. Jaume Obiols Bonet, president de l’Associació de Lleida i vicepresident 2n de la Confederació; Sr. Pau Ruiz Estrada, president de la Federació i del Gremi de Barcelona i secretari de la Confederació i Sr. Joan Josep Royo Cabanes, president de l’Associació de Tarragona i tresorer de la Confederació. També hi assistiran el president de COELL, Sr. Joan H. Simó; i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Sr. Miquel À. Cullerés.

 

En breu s’iniciaran jornades informatives per a donar a conèixer el contingut del conveni i establir la operativa entre les empreses, escoles i entitats implicades.

Imatge de la jornada
Imatge de la jornada

 

L’Assemblea de la Confederació ha aprovat també la gestió de l’entitat del 2013, els comptes i la memòria d’activitats i el pressupost pel 2014.

 

També s’ha ratificat els càrrecs del Comitè Executiu i s’han revisat tots els temes en curs, per a donar continuïtat i reforçar les activitats que la Confederació porta a terme en pro del sector de la fusta i el moble, en col.laboració amb altres institucions i empreses, com també amb l’administració pública. 11 Juny 2014